Jedan od fenomenalnih evropskih gradova, čiji broj stanovnika iznosi blizu 2 miliona, smešten na istoku Austrije i reci Dunav, jeste Beč. Ovaj grad predstavlja pravu oazu znamenitosti i turističkih atrkacija, koje privlače ogroman broj turista širom regiona i sveta. Beč je bogat i značajan kulturni, istorijski i centar umetnosti, čije postojanje se piše duže od 4 milenijuma. 

Mnogo toga zanimljivog može se videti širom Beča, posebno zahvaljujući raznovrsnim sadržajima, i pronalasku interesantnih atrakcija prema ukusu svakog posetioca. Izobilje zelenih površina, predivni dvorci, trgovi i barovi, samo su deo poznatih znamenitosti prestonice Austrije. 

Dvorci i palate – središta istorije, kulture i tradicije

Sigurno ono što je najposećenije u Beču, jesu dvorci i palate, koji svojim raskošem, ali i velikim istorijskim značajem, predstavljaju nezaobilaznu stanicu turista u ovom gradu. Čuveni dvorac Belvdere iz 18. veka, sačinjen od dva dela, odnosno palate koje se nalaze jedna ispod druge, datira iz doba baroka, kao jedna od najdivnijih građevina iz tog perioda u čitavom svetu. Obogaćen cvetnim vrtovima, zelenilom, fontanom i drugim dekorativnim elementima, pruža fenomenalan pogled na Beč. 

Turisticke atrakcije u Beču belvedere

Pored njega, tu je i apsolutno najtraženija turistička atrakcija – dvorac Šenbrun, mesto na kojem su leto provodili Habsburgovci. Okružen cvećem, parkovima, ugostiteljskim objektima i nadahnutim pejzažem, dvorac Šenbrun je prava oaza turizma u Beču. Još jedna dobro poznata i veoma rasprostranjena rezidencija jeste Hofburg. U pitanju je velelepna građevina u kojoj danas boravi predsednik Austrije, dok je drugi deo bogat muzejima, koijh ima 7 sa bibliotekom. Hofburg je napravljen pre 8 vekova, i danas je čitav kompleks raznovrsnih sadržaja za turiste.  

Druge turističe atrakcije u Beču

Poznat kao grad istorije, kulture, muzike i drugih umetnosti, Beč je definitivno neiscrpan izvor kvalitetnih i unikatnih sadržaja za sve turiste. Spremna da ispuni pojedinačne ukuse, prestonica Austrije obezbeđuje znamenitosti, kao što su: čuvena Bečka opera, više od stotinu muzeja, zatim popularne galerije sa svetski poznatim umetničkim delima i veliki broj pozorišta. Za ljubitelje šetnje, šopinga i uživanja u ukusima omiljenih napitaka, kulinarskih specijaliteta i poslastica, Karlov trg, kao i Ring avenija, samo su neka od mesta koja će ne samo ispuniti, već i nadmašiti očekivanja svih posetilaca. 

Avenija Ring, poznata i kao Ringštrase, prostire se čitavih 5 kilometara i središte je na kojem se nalaze važne turističke atrakcije, kao što su pored Bečke opere i Univerzitet, park Rathaus i Stadt, kao  i mnogo toga drugog. Čuvena Katedrala Sv. Stefana krasi sam centralni deo austrijske prestonice i radi se o građevini koja je više puta kroz istoriju rušeno i građeno iznova. Kada su u pitanju muzeji u Beču, u ovom gradu se može videti vrlo raznovrstan sadržaj muzejskih eksponata, istorijskih spisa i umetničkih dela. Tu je Prirodnjački muzej, zatim Muzej istorije umetnosti, Leopold muzej i više desetina drugih. I za turiste koje vole neverovatnu zabavu, dostupan je Zoološki vrt, zatim veliki park Prater, kao i bogat sadržaj namenjen noćnom provodu, koji se pamti. 

Turisticke atrakcije Beču

Beč je pravi primer grada koji pleni turizmom i privlači veliki broj posetilaca svojim fenomenalnim mogućnostima za upoznavanje novih atrakcija, neizmernu zabavu i pisanje bogatih iskustava i uspomena. Jedan je od retkih gradova u svetu koji može da pruži potpuno ispunjenje svih očekivanja turista, čak i više od toga. Zahvaljujući raznovrsnosti znamenitosti, utvrđenja i drugih atrakcija, Beč je definitivno prestonica koja opravdava visoku poziciju u svetu turizma.